Hallo! Dag! Salut!

Welkom bij Bel'J

Bel’J biedt jou(w organisatie) de mogelijkheid om vrijwilligers te ontvangen, groepsuitwisselingen op te zetten of om als jeugdwerker aan de slag te gaan in een andere Belgische jeugdorganisatie of om samen activiteiten te organiseren.

Gastorganisatie worden en vrijwilligers ontvangen

Laat een of meerdere 16- tot 30-jarige vrijwilligers uit een andere Gemeenschap een poos meedraaien in een project of in jullie werking! Projecten duren 2 weken tot 3 maanden, dat kan ook gespreid over 6 maanden.

Drie vingers wijzen op een kaart van België
5 jongeren op een waterfiets

Groepsuitwisselingen organiseren

Organiseer samen met een groep uit de Franse en/of Duitstalige Gemeenschap een groepsuitwisseling, als jouw organisatie actief is met jongeren in de vrije tijd. De jongeren zijn tussen de 12 en 25 jaar en gaan met z’n 8 tot 60 samen op pad voor 4 tot 15 dagen.

Mobiliteit van jeugdwerkers opzetten

Via een mobiliteit van jeugdwerkers zet je een jobshadowing of een samenwerkingsproject tussen jeugdwerkorganisaties uit verschillende Gemeenschappen  op. Ontdek als professionele of vrijwillige jeugdwerker de diversiteit van jeugdwerk in een andere Gemeenschap, ontwikkel een nieuwe methodiek of voer een netwerkproject uit om de professionele ontwikkeling in het jeugdwerk te bevorderen.

jeugdwerkers zitten op stoelen

Een partnerorganisatie vinden

Ben je nog op zoek naar een geschikte partnerorganisatie? Via volgende linken vind je een aantal mogelijkheden terug. Deze lijsten omvatten niet alle bestaande verenigingen natuurlijk. Voor meer informatie neem gerust contact op met Jint.